Chemievrij beheren

Oosthoek Groep B.V. richt zich al ruim 10 jaar op 100% chemievrij onderhoud! Met oog op de toekomst zetten wij ons in voor het duurzaam beleid van uw golfbaan, sportveld of gemeente.

Het belang van sporten zonder chemische bestrijdingsmiddelen volgens de Green Deal:

Voor het beheer van sportvelden in de buitenruimte mogen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit geldt voor natuurgrasvelden, maar ook voor sommige andere sportvloeren, zoals kunstgras en gravel. Beheerders van sportvelden mogen deze middelen inzetten ter voorkoming van ziektes, plagen en onkruid die een negatief effect kunnen hebben op de speelkwaliteit van het sportveld. Het gebruik van dit soort middelen is echter niet zonder gevaar. Om risico’s voor mens, dier en milieu te verminderen, stelt de overheid regels voor het gebruik.Voor het beheer van het openbare groen geldt sinds 1 november 2017 een verbod op gebruik. Sport is een van de sectoren die een tijdelijke uitzondering heeft gekregen op voorwaarde dat de sector vrijwillig werk maakt van pesticidevrij beheer. Deze uitzondering geldt tot en met 2020.

Hoe onderhoudt Oosthoek Groep B.V. 100% chemievrij?

Wij stemmen voor u een maatwerk bemestingplan/begeleiding af op uw baan. Door de ontwikkeling van ons bemestingsprogramma, welke uiteraard vrij is van pesticiden en waarin gebruik wordt gemaakt van granulaire organische strooi meststoffen, zijn wij in staat uw baan voor dit bemestingsgedeelte 100% vrij van chemicaliën te behandelen.

Naast de granulaire bemesting is plaats voor blad bemesting. Hierbij maken we gebruik van biologische middelen en preparaten waarvan bekend is dat deze zorgen voor optimale kleur en vitaliteit. Door toename van het drogestofgehalte van uw mat zal deze zich beter verdichten zonder dat verstikkingen schimmelvormig plaats vindt. Mochten klimaat effecten soms dusdanig zijn dat de granulaire organische meststof niet snel genoeg is dan corrigeren wij met een bladbespuiting. Deze bladbespuiting is dusdanig opgebouwd en te doseren dat het bodemleven niet wordt aangetast en deze direct door het blad wordt opgenomen en verwerkt.

Middels bladbespuiting zijn tegelijkertijd spoorelementen mee te geven. Spoorelementen zijn elementen die in de voeding van een organisme aanwezig moeten zijn voor een goede groei-balans. Deze zijn slechts in zeer kleine uitgebalanceerde hoeveelheden nodig. Te grote hoeveelheden kunnen zelfs toxisch (giftig) zijn. Spoorelementen zijn IJzer (Fe), Mangaan (Mn), Zink (Zn), Koper (Cu), Molybdeen (Mo) en Borium (Bo). Wij maken o.a. gebruik van het biologische INNOFER Fe ijzerchelaat i.p.v. ijzersulfaat, dit gaat blacklayer tegen en verlaagt/voorkomt mos in de green!

Wij vertellen u graag meer over onze visie voor het groen houden van uw grasmat, onze werkwijze en delen graag onze kennis waar u het voordeel uit haalt. Neem contact met ons op en wij komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking.

case_kraan_belgie

Neem contact met ons op!

Maak gebruik van onderstaand formulier. Eenvoudig en snel!

Contactformulier
Scroll naar boven