• Gravel onder afschot
  • GravelPro
  • 8 banen

Renovatie Tennisbanen Oranje TC Den Haag

Voor Tennisvereniging Oranje TC (OTC) te Den Haag renoveren wij momenteel 8 gravelbanen.
In het verleden zijn deze banen onder afschot aangelegd met als opbouw een fundatie van puingranulaat. Door de slechte waterdoorlaatbaarheid renoveren wij deze banen onder ISA keur met een fundatie van Lava 0-16, de banen worden onder afschot aangelegd met het product GravelPro.

De puingranulaat en oude gravel voeren wij af naar erkende verwerkers.

Op onderstaande foto is goed te zien wat de voordelen zijn van een door ons aangelegde tennisbaan onder afschot. Links zijn Gravel onderafschot banen en rechts conventionele gravelbanen.

Uitgevoerde werkzaamheden

Een gravelbaan onder afschot geeft het voordeel dat na regenval de baan sneller bespeelbaar is ten opzichte van conventioneel gravel. Het spoelwater van een regenbui loopt af naar een lijngoot. Deze voert vervolgens het water af via de reguliere hemelwaterafvoer. Het restant van het water zakt door de gravel laag naar de onderliggende lava fundering, welke een capillaire werking heeft(bufferend vermogen). Het neemt overtollig water op en geeft bij droogte water af aan de gravel laag. Waarbij reguliere gravel na hevige regenval in veel gevallen de banen langeretijd buiten gebruik zijn, kan op gravel onder afschot banen veelal binnen een uur weer gespeeld worden.

Bent u geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

Contactformulier

Situatie voor:

Situatie na:

Scroll naar boven